سافت استارتر یکی از تجهیزات پرکاربرد الکتریکی است، که به کمک آن میتوان استارت و استاپ را نرم کرد. تحت چنین شرایطی انواع موتور برای استارت نرم آماده خواهند شد. انواع سافت استارتر در فعالیتهای صنعتی مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. انتقال تدریجی توان به موتورها میتواند از بروز مشکلات جدی و حادثههای غیرمترقبه جلوگیری کند. این دستگاه مشکلات الکتریکی و مکانیکی ناشی از راه اندازی موتور را میتواند به شدت کاهش دهد. تحت چنین شرایطی با خیالی آسوده میتوانید فعالیت صنعتی خود را دنبال کنید.
انواع سافت استارتر بر اساس نوع ولتاژ:
شاید در نگاه اول فکر کنید، که سافت استارتر در یک مدل طراحی و ساخته شده است. در صورتی که چنین باوری کاملا اشتباه و غلط میباشد. انواع سافت استارتر بر اساس نوع ولتاژ به نمونههای مختلفی تقسیم میشوند. فعالان صنعتی باید بر اساس نیاز خود گزینه مناسب را جهت خرید انتخاب کنند. تحت چنین شرایطی محصول خریداری شده مطابق با نیازهای شما خواهد بود. هر یک از مدلهای مختلف از مشخصات فنی متفاوتی پشتیبانی میکنند و به این نکته باید توجه کنید.
بر حسب توان موتور، بودجه نهایی و نحوه استفاده گزینه مناسب را جهت خرید انتخاب نمایید. در ادامه به معرفی انواع سافت استارتر بر اساس نوع ولتاژ خواهیم پرداخت:
تک فاز:
این محصول به عنوان سافت استارتر گشتاور نیز شناخته میشود. این دستگاه برای راه اندازی نرم موتورهای تک فاز مورد استفاده قرار میگیرد. سافت استارتر تک فاز به کاهش تنشهای الکتریکی و مکانیکی کمک شایانی خواهد کرد.
دو فاز:
این نوع از سافت استارتر برای راه اندازی نرم موتورهای الکتریکی سه فاز القایی بهترین گزینه به شمار میآید. این دستگاه پس از راه اندازی از مدار خارج شده و موتور با ولتاژ استاندارد کار خواهد کرد. در واقع محصول تاثیری در نحوه عملکرد موتور نخواهد داشت.
سه فاز:
این نوع از سافت استارتر باعث بهینه سازی میزان انرژی خواهد شد. این دستگاه به سادهترین شکل ممکن قابل نصب و راه اندازی است. این محصول برای موتورهای الکتریکی سه فاز القایی گزینهای مناسب به شمار میآید.
قبل از هرگونه اقدامی جهت خرید مشخصات فنی هر دستگاه را مورد بررسی قرار دهید. تحت چنین شرایطی بهترین سافت استارتر را بر اساس جدول انتخاب سافت استارتر و بودجه خود میتوانید خریداری نمایید.
عنوان | توضیحات |
---|---|
هدف از خرید انواع سافت استارتر | جلوگیری از ورود جریانهای هجومی به موتور و کاهش استهلاک دستگاه. |
قیمت انواع سافت استارتر | قیمت متغیر است و وابسته به مدل و ویژگیهای خاص هر سافت استارتر میباشد. |
مهمترین مزیت استفاده از سافت استارتر | ایجاد استارت و استاپ نرم در الکتروموتور، که باعث افزایش عمر مفید موتور و کاهش شوکهای الکتریکی میشود. |
روش اتصال سافت استارتر | روش اتصال متغیر است و بستگی به نوع الکتروموتور و نیازهای خاص سیستم دارد. |
انواع سافت استارتر سه فاز از نظر سیم بندی:
در واقع انواع سافت استارتر از نظر سیم بندی به نمونههای مختلفی تقسیم میشوند. پیش از خرید باید به این نکته مهم نیز توجه نمود. سیم بندی بر اساس توان موتور تعیین خواهد شد. به نوعی تعدادی از سیمها به عنوان ورودی و خروجی نصب خواهند شد. توجه داشته باشید، که نوع سیم بندی در عملکرد نهایی دستگاه تاثیر مستقیمی دارد.
هم اکنون انواع سافت استارتر به صورت سه سیمه و شش سیمه راه اندازی میشوند. بر اساس شرایط موجود تعداد سیمهای ورودی و خروجی به موتور تعیین خواهند شد. توجه داشته باشید، که تعیین تعداد سیمها یک کار کاملا تخصصی و حرفهای است. در صورتی که سیم بندی به درستی اجرا نشود؛ دستگاه عملکرد مطلوبی نخواهد داشت.
انواع سافت استارتر از نظر بای پس:
در اصطلاح عامیانه به خارج شدن سافت استارتر از مدار بای پس گفته میشود. انواع سافت استارتر به لحاظ بای پس به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم میشوند. در ادامه به بررسی کلی این دو مورد خواهیم پرداخت:
سافت استارتر بای پس داخلی:
این نوع از سافت استارترها مجهز به تیغههای موازی هستند. این تیغهها پس از این که موتور به سرعت مطلوب رسید، از مدار خارج خواهند شد.
سافت استارتر بای پس خارجی:
در این سافت استارتر یک کنتاکتور وجود دارد. این کنتاکتور به وسیله یک رله متصل شده و سپس از مدار خارج میشود.
بر حسب نوع فعالیت صنعتی خود گزینه مناسب را جهت خرید انتخاب نمایید.
انواع سافت استارتر از نظر تنظیمات و نمایشگر:
انواع سافت استارتر به کنترل شرایط موجود در مدار کمک میکنند، تا میزان بار الکتریکی وارد بر موتور کاهش پیدا کند. این وسیله با کاهش جریانهای هجومی از الکتروموتور به خوبی محافظت خواهد کرد. از دیدگاه برخی کارشناسان سافت استارتر نقش یک سوئیچ را ایفا میکند. در واقع به واسطه آن میتوان شرایط موجود را به راحتی کنترل کرد.
توجه داشته باشید، که این دستگاه از نظر تنظیمات و نمایشگر به انواع مختلفی تقسیم میشود. سافت استارترهایی که مجهز به نمایشگر هستند؛ اطلاعات تکمیلی و مفیدی را در اختیار کاربر قرار میدهند. در واقع دسترسی به اطلاعات بیشتر میتواند باعث ایجاد شرایط بهتر در هر فعالیت صنعتی شود. البته نحوه تنظیم این دستگاه نیز بر اساس نوع آن متغیر است. به این نکته مهم نیز باید توجه کرد. تنظیمات سافت استارتر زیمنس وابسته به نوع آن میباشد. در صورتی که تنظیمات نهایی به درستی اعمال نشود؛ دستگاه کارایی مطلوبی نخواهد داشت. انواع سافت استارتر از نظر تنظیمات و نمایشگر شامل: سافت استارتر پتانسیومتر، سافت استارتر ساده، سافت استارتر دیجیتال و… هستند. بر حسب نیازهای خود باید بهترین مدل را جهت خرید انتخاب نمایید.
انواع سافت استارتر از نظر کلاس کاری:
انواع سافت استارتر به بهبود فعالیتهای صنعتی در بخشهای مختلف کمک شایانی کردهاند. با یک بررسی کلی متوجه خواهید شد، که این محصول به لحاظ کلاس کاری نیز انواع مختلفی دارد. هدف از تولید نمونههای مختلف برطرف کردن نیازهای مشتریان میباشد. در واقع بر حسب فعالیت خود میتوانید بهترین سافت استارتر را خریداری نمایید. هر کدام از مدلهای مختلف این محصول مطابق با استانداردهای جهانی تولید شدهاند.
در واقع سافت استارتر هیچ گونه کم و کاستی نداشته و به راحتی میتوانید از آن استفاده کنید. جالب است بدانید، که این دستگاه به راحتی میتواند میزان راندمان و مصرف انرژی را کنترل کند. در واقع تمامی تکههای پازل در کنار هم قرار گرفتهاند، تا فعالیت صنعتی خود را به بهترین شکل ممکن دنبال کنید. انواع سافت استارتر به لحاظ کلاس کاری شامل موارد ذیل هستند:
سافت استارتر با کلاس ۱۰:
این سافت استارتر برای بارهایی به اینرسی کم مانند پمپها و کمپرسورها طراحی شده است. این محصول دارای یک رله میباشد، که به واسطه آن میتوان جریان را به درستی کنترل کرد. تحت چنین شرایطی پیش از استارت میتوان جریان را تغییر داد.
سافت استارتر با کلاس ۳۰:
این سافت استارتر برای بارهایی با اینرسی بالا به شدت توصیه میشود. این محصول بیشتر در فنها، سنگ شکنها، آسیابها و…. مورد استفاده قرار میگیرد. این سافت استارتر به لحاظ طراحی و ساخت با سایر نمونههای مشابه فرق دارد.
سافت استارتر از نظر ساختاری:
انواع سافت استارتر به لحاظ ساختاری به شکلی متفاوت طراحی و تولید شدهاند. در واقع هر محصول در سایه ویژگیهای بیشماری که دارد؛ مورد توجه قرار گرفته است. ساختار کلی سافت استارترها به گونهای است، که تمامی نیازهای کاربر را به خوبی برطرف کند. پیش از خرید باید مشخصات هر کدام از مدلهای مختلف این دستگاه را مورد بررسی قرار دهید. تحت چنین شرایطی میتوانید گزینه ایده آل و مناسب را جهت خرید انتخاب نمایید.
توجه داشته باشید، که تنها با خرید نمونه مناسب میتوانید از الکتروموتور به درستی محافظت کنید. انواع سافت استارتر به لحاظ ساختاری شامل موارد زیر هستند.
سافت استارتر ساده یا آنالوگ:
این سافت استارتر بدون صفحه نمایش بوده و به لحاظ قیمت ارزانتر میباشد. این دستگاه عملا پارامتر خاصی را نمایش نمیدهد. فقط از طریق سوئیچها میتوان عملکرد کلی دستگاه را تعیین کرد. تنظیمات مربوط به این سافت استارتر باید به درستی اعمال شود، تا خطر یا مشکلی الکتروموتور را تهدید نکند.
سافت استارتر دیجیتال:
محبوبترین نوع سافت استارتر از دیدگاه فعالان صنعتی، سافت استارتر دیجیتال میباشد. این سافت استارتر مجهز به صفحه نمایش بوده و از طریق آن میتوان پارامترهای مختلفی را تنظیم کرد. از پارامترهای قابل تنظیم در این دستگاه میتوان به: توان، دما، نوع و روش راه اندازی و.. اشاره کرد.
هر کدام از مدلهای ذکر شده با قیمت متفاوت به فروش میرسند. بر حسب بودجه خود باید گزینه مناسب را جهت خرید انتخاب نمایید.
سافت استارترها از لحاظ نوع راه اندازی:
سافت استارترها از لحاظ نوع راه اندازی به دسته بندی مختلفی تقسیم میشوند. در واقع انواع مختلف این محصول به یک شکل تنظیم و راه اندازی نمیشوند. بر اساس پارامترهای مختلفی نظیر: نوع سافت استارتر، توان موتور و…عملیات راه اندازی آغاز میشود. در صورتی که راه اندازی به شیوه اصولی و استاندارد نباشد؛ مشکلات مختلفی به وجود خواهد آمد. تکنسین مجرب بر اساس شرایط موجود بهترین روش را انتخاب خواهند کرد.
در صورتی که عملیات راه اندازی به درستی دنبال نشود؛ احتمال بروز مشکلات گسترده افزایش پیدا میکند. سافت استارترها از لحاظ راه اندازی به ۵ دسته تقسیم میشوند. شیوه اتصال به موتور و محل ورودی و خروجیها در هر دستگاهی با دیگری کاملا متفاوت میباشد. توجه داشته باشید، که در سایه راه اندازی حرفهای و اصولی میتوان عملکرد کلی دستگاه را به بهترین شکل ممکن تنظیم نمود.
- راه اندازی مستقیم: در این روش سافت استارتر به صورت مستقیم در مدار قرار خواهد گرفت.
- راه اندازی ستاره مثلث: در این شیوه با ایجاد تغییراتی مثبت تکنسین نصب به دنبال راه اندازی سافت استارتر به بهترین شکل ممکن است.
- راه اندازی توسط اتو ترانسفورمر: در عملیات نصب میتوان از اتو ترانسفورمر نیز کمک گرفت. تحت چنین شرایطی میتوان اوضاع موجود را به بهترین شکل ممکن کنترل کرد.
- راه اندازی توسط اینورتر: در برخی از موارد به منظور راه اندازی از اینورتر نیز کمک گرفته میشود. تحت چنین شرایطی دستگاه عملکرد مطلوبی خواهد داشت.
- راه اندازی توسط سافت استارتر: برای راه اندازی بهتر و کاهش حجم بارهای نجومی میتوان از سافت استارتر به صورت مستقل کمک گرفت. تحت چنین شرایطی میتوان حجم بارهای نجومی را به خوبی کاهش داد.
در حالت کلی به منظور راه اندازی باید یکی از روشهای بالا را انتخاب کرد. در غیر این صورت به دلیل ایجاد اختلال گسترده دستگاه عملکرد مطلوبی نخواهد داشت.
سافت استارترها از لحاظ انواع (مدلهای کنترلی):
سافت استارترها از لحاظ مدلهای کنترلی به دسته بندی مشخصی تقسیم میشوند. در واقع شیوه کنترل در هر دستگاهی با دیگری متفاوت است. نحوه کنترل بر اساس نوع سافت استارتر تعیین میشود. در واقع سافت استارتر دیجیتال از طریق صفحه نمایش کنترل میشود. به نوعی دادهها و پارامترهای مختلف را از این طریق میتوانید تنظیم کنید. برای کنترل سافت استارتر ساده باید موقعیت سوئیچها را تغییر دهید.
تحت چنین شرایط میتوان وضعیت کلی دستگاه را تغییر دهد. سافت استارتر هیبرید نیز به شیوهای کاملا متفاوت قابل کنترل است. در واقع نحوه کنترل این دستگاه با سایر نمونههای مشابه کاملا متفاوت میباشد. از دیگر سافت استارترهایی که به لحاظ کنترل تفاوت فاحشی با یکدیگر دارند؛ میتوان به: سافت استارتر تک فاز و سافت استارتر دو فاز اشاره کرد. بر حسب مشخصات و ویژگیهای دستگاه نحوه کنترل را باید تعیین نمود.
سافت استارترها از لحاظ ساختمان داخلی:
انواع سافت استارتر به لحاظ ساختمان داخلی به نمونههای مختلفی تقسیم میشوند. در واقع نحوه طراحی و تولید هر محصولی با دیگری متفاوت میباشد. هدف از ایجاد این تنوع برطرف کردن نیازهای فعالان صنعتی بر اساس شرایط موجود میباشد. ساختمان داخلی هر کدام از سافت استارترها با دیگری کاملا متفاوت است. این دستگاه از نظر ساختمان داخلی به دو دسته: سافت استارتر دو فاز کنترل و سافت استارتر سه فاز کنترل تقسیم میشود. ساختمان داخلی هر دستگاهی با دیگری تفاوت دارد. برای تولید هر محصولی از قطعات و لوازم جانبی خاصی استفاده شده است. اغلب فعالان صنعتی بر حسب نوع فعالیت خود گزینه مناسب را جهت خرید انتخاب میکنند.
در صورتی که محصول مناسب را انتخاب نمایید؛ ایمنی و پایداری را میتوانید به معنای واقعی در یک مدار تجربه کنید. دو مدل معرفی شده با بهترین متریال و قطعات تولید شدهاند. در واقع به لحاظ کیفیت در دنیا حرف اول را میزنند.
سافت استارترها از لحاظ اتصال به موتور:
نحوه اتصال سافت استارترها به موتور بر اساس شرایط موجود تعیین میشود. در واقع یک اتصال حرفهای و استاندارد میتواند باعث بهبود عملکرد موتور شود. در صورتی که شیوه اتصال صحیح و اصولی نباشد؛ مشکلات جدی به وجود خواهد آمد.
سافت استارترها از لحاظ اتصال به دو دسته: روش اتصال inline و روش اتصال inside delta تقسیم میشوند.
نکاتی برای انتخاب سافت استارتر مناسب:
پیش از انتخاب و خرید سافت استارتر باید به برخی از نکات مهم توجه نمایید. در این صورت میتوانید محصولی مناسب را خریداری نمایید. بهتر است قبل از خرید توان موتور را بررسی کنید. حتما محصولات برندهای معتبر را جهت خرید انتخاب نمایید؛ زیرا همگام با استانداردهای جهانی تولید شدهاند. مشخصات فنی هر مدل از سافت استارتر را بررسی کرده و سپس خرید خود را انجام دهید. و برای اطلاعات بیشتر می تواند به تفاوت سافت استارتر و درایو مراجعه کنید و خرید راحتری داشته باشید.
بودجه ایده آلی را جهت خرید این دستگاه در نظر بگیرید. تحت چنین شرایطی میتوانید بهترین محصول را جهت خرید انتخاب نمایید.
جمع بندی:
یکی از تجهیزات پرکاربرد و محبوب در دنیای صنعتی امروز، سافت استارتر میباشد. این دستگاه به الکتروموتور متصل شده و به کاهش جریانهای هجومی کمک میکند. تحت چنین شرایطی میزان راندمان موتور افزایش پیدا کرده و میزان مصرف انرژی نیز کاهش پیدا میکند. برخلاف تمامی باورهای رایج سافت استارتر انواع مختلفی دارد.
بر حسب نیاز، خواستهها و بودجه خود باید گزینه مناسب را جهت خرید انتخاب نمایید. تحت چنین شرایطی میتوانید محصولی مطابق با نیازهای خود خریداری نمایید.