آموزش

راهنمای جامع و کامل در مورد پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس

پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس

یکی از بخش‌های اصلی مدارهای الکتریکی در بخش فرمان و قدرت، کنتاکتور می‌باشد. این دستگاه برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. در دنیای صنعتی امروز این دستگاه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. کنتاکتور نوعی کلید الکترومغناطیسی می‌باشد، که برای ایجاد قطع و وصل شدن مدارهای الکتریکی با توان بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه نقش یک رله را ایفا می‌کند و دارای سه کلید کنتاکت است. سه کلید اصلی شامل: کنتاکت‌های کمکی، جهت مدار فرمان و قدرت هستند. این محصول به منظور کنترل کردن قطعات دیگر در فعالیت‌های صنعتی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از ویژگی‌های اصلی این محصول می‌توان به: طول عمر بالا و بدنه مقاوم آن اشاره کرد. پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس بسیار راحت و آسان می‌باشد. بر اساس اطلاعات درج شده روی محصول می‌توانید نسبت به پلاک خوانی اقدام نمایید. در حالت کلی کنتاکتور انواع مختلفی دارد. بر اساس نیاز و خواسته‌های خود باید گزینه مناسب را جهت خرید انتخاب نمایید.

نحوه پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس چگونه است؟

کنتاکتور زیمنس به عنوان یک وسیله کاربردی در فعالیت‌های صنعتی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. با دلایل استفاده از کنتاکتور بر اساس نوع فعالیت خود باید نمونه مناسب را جهت خرید انتخاب نمایید. در غیر این صورت اتصال کوتاه و ایجاد جرقه می‌تواند باعث شود، تا به تیغه‌ها یا کنتاکت‌ها آسیب وارد شوند. قبل از هرگونه اقدامی جهت خرید مشخصات فنی دقیق هر محصول را مورد بررسی قرار دهید. با یک بررسی ساده متوجه خواهید شد، که برچسب‌هایی روی بدنه کنتاکتور حک شده‌اند. این برچسب‌ها حاوی اطلاعات مهم و ضروری هستند، که به کمک آن‌ها می‌توان به درستی از دستگاه استفاده کرد.
با در دست داشتن چنین اطلاعاتی می‌توانید بر اساس نیاز خود در جایگاه مناسب از کنتاکتور استفاده کنید. روی این محصول سایر اطلاعات مهم دیگر نظیر: کشور سازنده، تیپ و نوع کنتاکتور، شماره سریال، استانداردها و مشخصات فنی درج شده است. تمامی کنتاکتورهایی که توسط برندهای معتبر ساخته شده‌اند؛ دارای پلاک هستند. روی این پلاک تمامی داده‌های ضروری و مورد نیاز درج شده‌اند. در ادامه به بررسی برخی از اطلاعات درج شده روی کنتاکتور خواهیم پرداخت:

  • ولتاژ عایق نامی یا UI: عایق نامی نشان دهنده میزان مقاومت بدنه کنتاکتور در برابر جریان برق است.
  • ولتاژ کار نامی یا UE: حداکثر ولتاژی که برای قطع و وصل شدن تیغه‌های کنتاکتور لازم است.
  • ولتاژ نامی بوبین یا UC: این کمیت نشانگر حداکثر ولتاژی است، که به عنوان تغذیه بوبین مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • استاندارد نُرم کنتاکتور: این داده اطلاعاتی اشاره به استانداردهای دریافتی دستگاه دارد.

در پلاک خوانی کنتاکتور باید بررسی این اطلاعات ضروری و مهم را در اولویت نخست قرار دهید. تحت چنین شرایطی می‌توانید طبق خواسته‌های خود گزینه مناسب را جهت خرید کنتاکتور زیمنس انتخاب نمایید.

پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس

مشخصات پلاک کنتاکتور:

هر یک از کنتاکتورهایی که مطابق با استانداردهای بین المللی طراحی و تولید شده‌اند؛ دارای پلاک هستند. روی این پلاک تمامی اطلاعات مورد نیاز کاربر درج شده است. با در دست داشتن چنین اطلاعاتی می‌توانید در بخش‌های مختلف صنعتی از این دستگاه استفاده کنید. این پلاک روی بدنه دستگاه درج شده است. همچنین تمامی داده‌های اطلاعاتی قابل اعتماد هستند. در واقع هر یک از داده‌های ذکر شده حاوی اطلاعات دقیقی در مورد دستگاه هستند. روی پلاک کنتاکتور اطلاعاتی نظیر: ولتاژ عایقی، ولتاژ نامی، جریان نامی و… درج شده است.
تمامی داده‌ها با کمیت‌های فیزیکی استاندارد پین شده‌اند.

پارامترهای کلیدی در پلاک خوانی کنتاکتور:

هنگام پلاک خوانی کنتاکتور باید به برخی از نکات اساسی و مهم توجه نمایید. تحت چنین شرایطی موفق به خواندن کنتاکتور خواهید شد. از پارامترهای کلیدی توجه به داده‌های اطلاعاتی حک شده روی بدنه است. هر یک از نمونه‌های مختلف این دستگاه دارای یک پلاک با اطلاعات دقیق و جامع هستند.

برای پلاک خوانی بهتر است، که معادل فارسی هر کمیت را یاد بگیرید. تحت چنین شرایطی به خوبی متوجه اطلاعات درج شده خواهید شد. در مرحله بعدی به بررسی دقیق مشخصات ذکر شده بپردازید. هر کمیت بر اساس یک پارامتر معرفی شده است. سپس بر اساس مشخصات درج شده از دستگاه استفاده کنید. تحت چنین شرایطی می‌توانید از کنتاکتور خود در بخش‌های مختلف صنعتی نهایت استفاده را داشته باشید.

مولفه‌های درج شده در پلاک یک کنتاکتور:

شاید در نگاه اول فکر کنید، که پلاک کنتاکتور حاوی اطلاعات مهم و ضروری نیست. در صورتی که این باور کاملا اشتباه است و کنتاکتور حاوی داده‌های مختلفی می‌باشد. به واسطه چنین داده‌هایی می‌توانید با ساز و کار و عملکرد واقعی دستگاه خود به خوبی آشنا شوید. فعالان صنعتی پیش از استفاده از این محصول به بررسی اطلاعات درج شده می‌پردازند. تحت چنین شرایطی می‌توانید از تمامی ظرفیت دستگاه در بخش‌های مختلف بهره مند شوید.
از اطلاعات اصلی ذکر شده می‌توان به: استانداردهای بین المللی دستگاه، کشور سازنده، تیپ و مدل محصول، مشخصات فنی، شماره تیغه‌های کنتاکتور، ولتاژ عایق نامی، ولتاژ کار نامی، جریان نامی، استانداردهای نُرم کنتاکتور و… اشاره نمود.

مولفه‌های مربوط به ولتاژ:

برخلاف تمامی باورهای رایج مولفه‌های مربوط به ولتاژ به صورت دقیق روی پلاک درج شده‌اند. به واسطه این اطلاعات می‌توانید در هر یک از فعالیت‌های صنعتی مختلف از تمامی ظرفیت دستگاه خود استفاده کنید. در واقع بر اساس عملکرد دستگاه از آن استفاده خواهید کرد. مولفه‌های مربوط به ولتاژ به صورت دقیق روی دستگاه درج شده‌اند. با در دست داشتن چنین اطلاعاتی، استفاده از دستگاه برای هر فعالیت صنعتی به مراتب راحت و آسان‌تر خواهد بود.
از مولفه‌های مربوط به ولتاژ می‌توان به: ولتاژ نامی یا UI، ولتاژ نامی بوبین یا Uc، ولتاژ کار نامی یا UE و… اشاره کرد. هر یو از داده‌های اطلاعاتی بر اساس ولتاژ روی پلاک درج شده‌اند. جالب است بدانید که، مشخصات فنی هر یک از مدل‌های مختلف متغیر می‌باشد.

مولفه‌های مربوط به جریان:

بیش از چندین سال است، که شرکت‌های سازنده کنتاکتور اطلاعات مربوط به دستگاه را روی بدنه آن درج می‌کنند. تمامی فعالیت‌های صنعتی در شاخه‌های مختلف از حساسیت بسیار بالایی برخوردار هستند؛ به همین دلیل باید از دستگاه مناسب برای هر بخش استفاده کرد. در غیر این صورت مشکلات متعددی در هر فعالیتی می‌تواند به وجود بیاید. هم اکنون کنتاکتور بخش جدایی ناپذیر فعالیت‌های صنعتی مختلف است. در حالت کلی روی بدنه این محصول مولفه‌های مربوط به جریان نیز ذکر شده است. بررسی تمامی داده‌های اطلاعاتی پیش از استفاده ضروری می‌باشد؛ زیرا تحت چنین شرایطی می‌توانید نوع فعالیت خود را با عملکرد دستگاه تنظیم کنید.
از مولفه‌های مربوط به جریان در این دستگاه می‌توان به جریان نامی اشاره کرد. این مولفه اشاره به جریانی دارد، که برای تیغه‌ها در نظر گرفته شده است. از دیگر مولفه‌های اصلی می‌توان به: IS، ITH، ITH1، ITH2 و.. اشاره کرد. در جدول زیر مولفه‌های مربوط با جریان کنتاکتور مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

کنتاکتور زیمنس

جدول انتخاب کنتاکتور زیمنس براساس مشخصات جریان کنتاکتور

پارامتر تعریف توضیحات تکمیلی
IE جریان قابل تحمل برای کنتاکت‌های اصلی این مقدار نشان‌دهنده حداکثر جریان پیوسته‌ای است که کنتاکت‌های اصلی می‌توانند بدون آسیب دیدگی تحمل کنند.
IS مقدار جریان قابل تحمل توسط کنتاکت در اتصال کوتاه این مقدار به جریان لحظه‌ای بسیار بالایی اشاره دارد که کنتاکت‌ها برای مدت زمان بسیار کوتاه (چند میلی‌ثانیه) بدون از بین رفتن می‌توانند تحمل کنند.
Ith جریانی که با اتصال یک بار در هر هشت ساعت از کنتاکت‌های کنتاکتور بدون تأثیر در کارکرد عبور می‌کند. این مقدار مشخص می‌کند که در شرایط کاری استاندارد، کنتاکتور می‌تواند چه جریانی را برای یک دوره ۸ ساعته تحمل کند.
Ith1 جریانی که با اتصال یک بار در هر هفته از کنتاکت‌های کنتاکتور بدون تأثیر در کارکرد عبور می‌کند. این مقدار به شرایط کاری با بارهای سنگین‌تر اشاره دارد که در هر هفته یک‌بار رخ می‌دهد.
Ith2 جریانی که می‌تواند در شرایط عادی از کنتاکت‌های قدرت در زمان نامحدود بدون قطعی عبور نماید. این مقدار معمولاً پایین‌تر از IE است و نشان‌دهنده جریان پیوسته‌ای است که در شرایط طولانی‌مدت می‌تواند از کنتاکت‌ها عبور کند.
Icu حداکثر جریان قطع (Breaking Capacity) حداکثر جریان اتصال کوتاهی که کنتاکتور می‌تواند به‌طور ایمن قطع کند، معمولاً بر حسب کیلوآمپر (kA) بیان می‌شود.
Ics ظرفیت قطع عملیاتی (Service Breaking Capacity) مقدار جریان اتصال کوتاهی که کنتاکتور می‌تواند چندین بار بدون آسیب جدی تحمل کند، معمولاً درصدی از Icu است.

مولفه‌های مربوط به نوع کارکرد موتور:

هم اکنون مشتریان آگاه و هوشمند پیش از هرگونه اقدامی جهت خرید اقدام به بررسی جدول انتخاب کنتاکتور زیمنس می‌کنند. از طریق این جدول می‌توانید اطلاعات مربوط به تیپ و مدل انتخابی خود را شناسایی کنید. مولفه‌های مربوط به نوع کارکرد موتور نیز روی این دستگاه حک شده است. با در دست داشتن چنین اطلاعاتی می‌توانید با عملکرد واقعی محصول نیز به خوبی آشنا شوید.
به طوری که فعالیت خود را بر اساس ظرفیت و توان موتور در نظر خواهید گرفت. از مولفه‌های مربوط به نوع کارکرد موتور می‌توان به: S1، S2، S3، S5، S4، S6، S7، S8، S9 و… اشاره کرد. سایر اطلاعات ضروری نیز روی بدنه موتور درج شده‌اند.

استاندارد کنتاکتور:

تمامی کنتاکتورهایی که توسط شرکت‌های معتبر تولید شده‌اند؛ همگام با استانداردهای جهان طراحی و ساخته شده‌اند. گروه‌های تولیدی پارامترهای مرتبط با استاندارد را رعایت می‌کنند، تا محصولی بدون عیب و نقص را جهت فروش عرضه کنند. اغلب مشتریان آگاه پیش از خرید به استانداردهای درج شده روی بدنه کنتاکتور نیز به خوبی توجه می‌کنند. تحت چنین شرایطی می‌توانید محصولی ایده آل و مناسب را جهت خرید انتخاب نمایید. از استانداردهای مربوط به کنتاکتور می‌توان به استاندارد آلمانی که با VDE-DIN نشان می دهند؛ اشاره کرد.

از دیگر مولفه‌ها می‌توان به استاندارد فرانسوی UTE_NF اشاره نمود. استانداردهای انگلیسی نیز با B.S به نمایش گذاشته می‌شوند. استاندارد کانادایی نیز با نماد G.S.A بیان شده است. استاندارد الکتروتکنیک نیز با I.E.C اعلام می‌شود.

عمر مکانیکی کنتاکتور:

با کمی تحقیق و بررسی متوجه خواهید شد، که عمر کنتاکتور در مقایسه با سایر دستگاه‌های مشابه به مراتب بیشتر است. در حالت کلی طول عمر مکانیکی این محصول ۱۰ به توان به هشت بار قطع و وصل می‌باشد. در صورتی که این مسئله برای کلیدهای معمولی حدود ۱۰۰۰ بار است. با طور کلی طول عمر مکانیکی این دستگاه بیشتر از چیزی می‌باشد، که فکر می‌کنید.
در واقع این ویژگی مثبت موجب محبوبیت جهانی کنتاکتور شده است. ردپای این دستگاه را در هر یک از فعالیت‌های صنعتی مختلف مشاهده خواهید کرد.

تشخیص عمر مفید از پلاک خوانی کنتاکتور:

برای تشخیص عمر مفید کنتاکتور می‌توانید نسبت به پلاک خوانی اقدام نمایید. از طریق داده‌های اطلاعاتی درج شده می‌توان طول عمر واقعی دستگاه را شناسایی کرد. برخی از مدل‌ها به دلیل ساختار و طراحی متفاوت طول عمر بیشتری دارند. بهترین راهکار برای تشخیص طول عمر بررسی مولفه‌های مربوط به ولتاژ و جریان می‌باشد. از طریق این بررسی ساده می‌توانید محصول مورد نیاز خود را خریداری کنید.

پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس:

درصد قابل توجهی از کنتاکتورهای موجود در بازار توسط برند زیمنس تولید شده‌اند. این کمپانی به دنبال تولید محصولات مرغوب و با کیفیت است. پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس به شما کمک خواهد کرد، که اطلاعات جامع و مفیدی در مورد دستگاه به دست بیاورید. از طریق این روش می‌توان به ظرفیت و توان واقعی دستگاه نیز پی برد. کنتاکتورهای زیمنس دارای یک پلاک هستند. روی این پلاک تمامی اطلاعات مربوط به دستگاه درج شده است.

در واقع به راحتی می‌توانید فاکتورهای مختلف را بررسی کرده و مدل مناسب را جهت خرید از نمایندگی زیمنس انتخاب نمایید. به منظور پلاک خوانی باید تمامی داده‌های اطلاعاتی روی دستگاه را بررسی کنید. روی پلاک دستگاه به سایز سیم‌ها نیز اشاره شده است.

پلاک خوانی کنتاکتور زیمنس

پلاک خوانی کنتاکتور اشنایدر:

یکی از کنتاکتورهای محبوب و پرطرفدار موجود در بازارهای داخلی، اشنایدر می‌باشد. این دستگاه در سایه کیفیت تضمینی که دارد، به شهرت جهانی رسیده است. با خرید کنتاکتور اشنایدر می‌توانید ابعاد جدیدی از دقت و سرعت عمل بالا را در فعالیت‌های صنعتی مختلف تجربه کنید. پلاک خوانی کنتاکتور اشنایدر بسیار راحت و آسان است. ابتدا باید اطلاعات درج شده روی پلاک را بر اساس پارامترهای ذکر شده ارزیابی کنید. در نهایت باید محصولی را انتخاب کنید، که با فعالیت صنعتی شما نهایت سازگاری را داشته باشد.
در پلاک خوانی کنتاکتور اشنایدر به تمامی اطلاعات جامع و کاربردی در مورد دستگاه دست پیدا خواهید کرد.

پلاک خوانی کنتاکتور LS:

پلاک خوانی کنتاکتور، راهی امن و مطمئن برای کسب اطلاعات جامع و ضروری در مورد دستگاه می‌باشد. از طریق چنین داده‌هایی می‌توانید فعالیت خود را نیز تنظیم کنید. روی بدنه تمامی کنتاکتورهای LS اطلاعات مربوط به دستگاه درج شده است. از طریق پلاک خوانی می‌توانید با ظرفیت و توان واقعی دستگاه آشنا شوید. به نوعی قبل از استفاده از دستگاه می‌توانید فعالیت خود را تنظیم کنید.
کنتاکتور LS همگام با استانداردهای جهانی طراحی و ساخته شده است؛ به همین دلیل محبوب و پرطرفدار است. از طریق پلاک خوانی می‌توانید با مشخصات اصلی، ولتاژ، جریان و نوع عملکرد دستگاه به خوبی آشنا شوید.

پلاک خوانی کنتاکتورهای HYUNDAI:

در لیست پرفروش‌ترین کنتاکتورهای موجود در ایران، برند HYUNDAI نیز قرار دارد. محصولات این برند همگام با استانداردهای بین المللی طراحی و تولید شده‌اند. کنتاکتور این برند قیمت بسیار مناسبی داشته و جهت خرید توصیه می‌شود. پلاک خوانی پیش از خرید کنتاکتور هیوندای ضروری است؛ زیرا تحت چنین شرایطی می‌توان محصول مناسب را بر اساس نیازها و خواسته‌های اساسی خریداری کرد. به منظور پلاک خوانی باید اطلاعات درج شده را به صورت طبیعی بندی شده مورد بررسی قرار دهید.
تحت چنین شرایطی می‌توانید با عملکرد واقعی کنتاکتور خریداری شده آشنا شوید. در مرحله بعدی اطلاعات درج شده را با مولفه‌های مربوط به پلاک خوانی تطبیق دهید، تا به خوبی با محصول آشنا شوید. هر یک از تیپ‌های مختلف کنتاکتور هیوندای دارای مشخصات مختلفی هستند؛ کسب اطلاعات جامع در مورد هر محصولی ضروری و الزامی است. تمامی کنتاکتورهای هیوندای اصلی مطابق با استانداردهای جهانی تولید شده‌اند.

جمع بندی:

کنتاکتورها یکی از اجزای اصلی مدارهای الکتریکی در بخش فرمان و قدرت هستند. با کمی بررسی متوجه خواهید شد، که این دستگاه برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول برای ایجاد و قطع و وصل شدن مدارهای الکتریکی در توان بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین از طریق پلاک خوانی می‌توان اطلاعات جامع و کاملی را در مورد دستگاه به دست آورد. پیش از خرید کنتاکتور باید تمامی داده‌های اطلاعاتی حک شده را مورد بررسی قرار دهید.
تحت چنین شرایطی می‌توانید بر اساس نیاز و خواسته‌های خود گزینه مناسب را جهت خرید انتخاب نمایید. از طریق پلاک خوانی می‌توانید با نحوه عملکرد و ساز و کار واقعی دستگاه آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *